Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Vossakorv med rotgrønnsaker
Vossakorv er en grov pølse med masse smak. Rotgrønnsaker smaksatt med honning passer ypperlig til denne pølsa. Lag mye, for dette kommer til å gå ned på høykant.
- 350 g vossakorv
- 2 stk. potet
- 2 stk. gulrot
- 2 skive kålrot
- 1 stk. persillerot
- 1 ss margarin
- 2 ss honning
- 0.25 ts salt
Tirsdag
Lange med kikertsalat
Ovnsbakt lange med en frisk og fargerik kikertsalat er sunn og god hverdagsmat. Du kan også bruke torsk eller en annen hvit fisk hvis du ikke har lange.
- 800 g langefilet
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts kvernet pepper
- 1 ts nøytral olje
- 200 g fullkornsnudler
- 1 boks hermetiske kikerter
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. appelsin
- 2 ss frisk persille
- 1.5 ss nøytral olje
- 3 ss rødvinseddik
- 2 ss honning
Onsdag
Enkel potet- og purreløksuppe
Potet- og purreløksuppe er en nydelig suppe som kan nytes både kald og varm. Som forrett eller smårett, eller som en såkalt påbygnings-suppe siden den gjerne kan få følge av sprøstekt bacon, spekeskinke eller annet mørt kjøtt.
- 300 g mandelpotet
- 2 båt hvitløk
- 0.5 stk. purre
- 3 ss nøytral olje
- 1 dl kremfløte
- 3 dl helmelk
- 4 dl kyllingkraft
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 stk. sitron
- 2 ts olivenolje
- 1 stk. baguette
Torsdag
Karbonader med løk
Karbonader er mat som alle liker. Serveres både til lunsj og middag, på koldtbord og i mange sosiale lag.
- 400 g karbonadedeig
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ss potetmel
- 3 ss vann
- 2 stk. løk
- 1 ss margarin
- 2 ss margarin
Fredag
Rekepai
Rekepai er deilig og lettvint til lunsj eller en lett middag. Forstek paiskallet og hell over pillede reker, dill, matfløte og egg. Server med en god salat.
- 150 g smør
- 250 g hvetemel
- 2 ss vann
- 400 g pillede reker
- 4 dl kremfløte
- 3 stk. egg
- 40 g frisk dill
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Lørdag
Porchetta – Italiensk ribberull
Hva med ribbe på italiensk vis? I Italia lages ofte Porchetta av hel pattegris - her har vi nøyd oss med et godt stykke tynnribbe. Ribben fylles med appelsin, løk og deilige krydder, før den rulles og stekes.
- 2 kg tynnribbe
- 1 pk bladpersille
- 6 båt hvitløk
- 8 blad frisk salvie
- 0.5 stk. løk
- 1 stk. appelsin
- 2 ts fennikelfrø
- 4 ts salt
- 2 ts pepper
- 1 ss nøytral olje
- 12 stk. løk
- 2 stk. grønn paprika
- 75 g hasselnøtter
- 2 ss smør
- 4 ss honning
Søndag
Kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker
Snaddermat! Saftig kalkunfilet servert på en seng av lekre, ovnsbakte grønnsaker. Enkel gjestemat eller søndagsmiddag til familien. Server gjerne alt-i-ett formen med en fløtesaus eller et deilig urtesmør.
- 1.5 kg mandelpotet
- 3 stk. persillerot
- 1.5 stk. rødløk
- 1 stk. fennikel
- 2 ss nøytral olje
- 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss smør
Dessert
Risboller
Risboller er en gjenganger i norske barneselskaper, og de er dessuten en favoritt blant mange voksne i forbindelse med julen.
- 250 g kokosfett (delfiafett)
- 200 g kokesjokolade
- 2 stk. egg
- 1.5 dl sukker
- 3 ss kaffe
- 100 g puffet ris
Restetips
Rask pølsepytt-i-panne
Pytt i panne er typisk restemat, så her trenger du egentlig ingen oppskrift. Bruk det du har i kjøleskapet og det du har lyst på! Hakkede urter på toppen løfter retten opp et hakk eller to, men blir gjerne ansett som jålete av den tradisjonelle pytt-elsker.
- 400 g kjøttpølse
- 2 ss margarin
- 300 g potet
- 1 stk. løk
- 1 stk. gulrot
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Koteletter til middag
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Middager med ekstra fiber
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!








