Kjøttboller med pasta

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Pasta og kjøttboller er en stor favoritt, spesielt blant de yngre. Kjøttdeig av svin, noen grønnsaker og buljongterninger er alt som skal til før du har en deilig, rykende varm pastarett på tallerkenen. Rask, enkelt og magert.

Ingredienser

  • ca. 400 g kjøttdeig av svin
  • 12 ts pepper
  • 12 båt hakket hvitløk
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ts revet sitronskall
  • 1 stk egg
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 1 stk rød chili i ringer

Pasta:

  • 240 g pasta penne
  • ca. 112 l vann
  • 1 stk brokkoli
  • 2 stk italiensk krydderbuljong eller annen krydderbuljong
  • saften av 12 stk sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts pepper

  • ca. 2 ss revet parmesan
  • 1 bunt frisk basilikum
Vis næringsinnhold
Energi
499kcal
Fett
21.3g
Protein
35.1g
Karbohydrater
38.8g
Jern
3.0mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bland krydder og sitronskall godt inn i kjøttdeigen sammen med egg. Form små kjøttboller med en teskje, og stek dem i margarin eller olje sammen med litt chili, til de er fint gylne.

2. Kok pasta i urtebuljong og tilsett brokkoli i buketter de tre siste minuttene av koketiden. Sil av vannet, tilsett sitronsaft og olje, nykvernet pepper og kjøttbollene med chili.

Server med litt revet parmesan og basilikum.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.