Biff Stroganoff

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Biff Stroganoff er en av Russlands mest berømte matretter. Vi har laget en variant med mørt biffkjøtt i en fyldig tomatisert saus. 

Ingredienser

  • 800 g biffkjøtt i strimler
  • 112 stk finhakket løk
  • 2 ss smør til bruning
  • 200 g frisk sjampinjong i båter
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl kjøttkraft (1 dl vann og en buljongterning)
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %

  • 8 skive sylteagurk i strimler
  • 8 skive syltede rødbeter i strimler

Slik gjør du

  1. Skjær biffkjøtt i store strimler (0,5 x 6 cm). Brun kjøttet i små porsjoner sammen med løk i en varm stekepanne med smør. 
  2. Ha kjøttet i en gryte sammen med sjampinjong. Krydre med salt og pepper. Tilsett tomatpuré, kraft og crème fraîche, og la det småkoke noen minutter til gryten har en fin konsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper. Pynt gjerne med finhakket persille.

Server gjerne Biff Stroganoff med strimlet sylteagurk og rødbeter. Potetmos, ris, salat eller en klatt med rømme smaker også godt til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.