Boeuf Bourguignon

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Boeuf Bourguignon er en verdenskjent klassiker fra Frankrike. Dette er kraftfull og velsmakende kjøttgryte som egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering - da blir smaken bare enda bedre.

Ingredienser

  • 800 g storfekjøtt av høyrygg (eller bog uten bein)
  • 2 ss smør
  • 112 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 3 dl kjøttkraft
  • 4 dl rødvin
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 10 stk sjalottløk
  • 2 stk gulrot i staver
  • 200 g frisk sjampinjong i båter
  • 150 g bacon i terninger

Slik gjør du

  1. Skjær kjøtt i terninger (4x4 cm). Brun små porsjoner kjøtt av gangen i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en gryte og krydre med salt og pepper. 
  2. Hell kraft og vin  i gryten. Tilsett laurbærblad og timian, og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 1 ½ time.
  3. Rens sjalottløk (skal brukes hele). Skrell gulrot og skjær dem i staver. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke i ytterligere 30 minutter.
  4. Brun sjampinjong og bacon i en varm stekepanne. Ha det over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Pynt gjerne med litt oregano og server gryten med kokte poteter, ris eller godt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.