Stifado

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Stifado er en klassisk gresk gryte som kan lages med den type kjøtt du har for hånden. Vi har brukt storfekjøtt i denne oppskriften. Smaken er formidabel. 

Ingredienser

  • 800 g rundstek eller bankekjøtt av storfe
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk grovhakket løk
  • 2 ss olje til steking
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 stk hel kanel
  • 2 stk hel nellik
  • 12 ts salt
  • 14 ts grovmalt pepper
  • 1 ts sukker

Salat:

  • 1 pk ferdig blandet salat
  • 2 stk tomat i skiver
  • 12 stk oliven
  • 100 g fetaost i terninger
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

1. Skjær kjøtt i terninger (2x2 cm). Brun kjøttet i to omganger sammen med hvitløk og løk i en gryte med olje.

2. Tilsett tomatpurè i gryten og stek i et par minutter. Ha i rødvin, hermetisk tomat og hele krydder. La det trekke under lokk i 1 - 1 ½ time, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og sukker. 

3. Legg salat, tomatskiver, oliven og fetaost på et serveringsfat eller i en dyp skål. Drypp over olivenolje rett før servering. 

Server gryten med salat og godt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.