Shepherd's Pie

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Dette er en tradisjonell engelsk rett som er laget på lammedeig og potetstappe.

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig av lam
  • 2 stk løk i skiver
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 stk gulrot i terninger
  • 200 g hermetiske maiskorn
  • 2 ss hakkede friske urter
  • 12 ts pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl oksekraft /buljong
  • 112 kg potet
  • 75 g smør
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ts malt muskat
  • 2 ss smeltet smør
  • 2 dl revet hvitost (hvis ønskelig)

Slik gjør du

  1. Stek lammedeigen sammen med løken. Tilsett gulrøtter, mais, urter og pepper.
  2. Strø over hvetemel og la det steke i 3-4 minutter. Hell på kraft/buljong. La det småkoke i 15-20 minutter, til sausen har fått sausekonsistens.
  3. Skrell potetene, del dem i grove biter og kok dem møre.
  4. Mos potetene og rør inn melk og smør. Rør godt og smak til med salt, pepper og muskat.
  5. Ha kjøttblandingen i en dyp ildfast form. Legg potetmosen som et lokk over kjøttblandingen. Smør på smeltet smør på toppen. Prikk med en gaffel. Hvis du ønsker, kan du strø over litt ost.
  6. Steke i stekeovnen på 180 grader i 30-40 minutter til toppen er gyllen.

Server med erter eller bønner.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.