Lasagne

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Nordmenn har mange favoritter fra det italienske kjøkken, deriblant lasagne. Ovnsretten består av kjøttsaus og ostesaus som legges lagvis med pastaplater.

Ingredienser

Kjøttsaus:

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk hakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 12 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss frisk basilikum
  • ca. 1 dl vann

Ostesaus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 5 ss revet parmesan eller annen hvit ost
  • 1 ts salt
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 12 ts revet muskatnøtt

  • 9 stk lasagneplater
  • 3 dl revet hvitost til toppen

Slik gjør du

  1. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett hakket løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
  2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
  3. Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt.
  4. Sett formen i stekeovn på 225° C og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile noen minutter før servering.

Server med baguette og salat ved siden av.

I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.