Rømmegrøt

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Spekemat og rømmegrøt har lange tradisjoner i Norge. Utrolig godt er det også. Rømmegrøt kan du lage enkelt fra grunnen av, men du får også kjøpt det ferdig i butikken. Server smør, sukker og kanel til.

Ingredienser

  • 5 dl seterrømme
  • 2 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1 ts salt
Vis næringsinnhold
Energi
458kcal
Fett
37.1g
Protein
8.2g
Karbohydrater
23.3g
Jern
0.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. La rømmen koke i ca. 5 minutter.
  2. Sikt i halvparten av melet og rør kraftig.
  3. La det stå å koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem. Ta av smøret med en skje før du rører inn resten av melet og sper på med melken.
  4. Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.

Server med sukker, kanel og smøret fra rømmen.

Rømmegrøt og spekemat er en klassiker om sommeren. Beregn 100 g assortert spekemat per person.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.