Byggrynsrisotto med biffstrimler

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Saftige biffstrimler av storfekjøtt smaker skikkelig godt sammen med byggrynrisotto og friske asparges. Sunt er det også. 

Ingredienser

  • 600 g biffkjøtt i strimler
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Byggrynsrisotto:

  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk finhakket rødløk
  • 3 pose byggris á 50 g
  • 2 ss olje til steking
  • 2 stk kyllingbuljongterning
  • 1 l vann
  • 50 g revet parmesan

  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 20 stk rød cherrytomat , delt i to
Vis næringsinnhold
Energi
509kcal
Fett
22.3g
Protein
44.2g
Karbohydrater
28.9g
Jern
3.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: Biffkjøtt i strimler, rødløk, hvitløk, asparges, byggris, kyllingbuljongterninger, vann, parmesan, olje, salt og pepper. 

Slik gjør du: 

1. Surr hvitløk og rødløk i en kjele med litt olje til løken er blank. Ha i byggris, og fres noen minutter. Spe med kyllingbuljong (utblandet). Kok i 15 minutter, og rør inn litt revet parmesan tilslutt.

2. Knekk av eller skrell den nederste delen av aspargesen. Kok dem i lettsaltet vann til de er så vidt møre, 2-3 minutter. Avkjøl i isvann slik at de beholder den pene grønnfargen. 

3. Stek biffstrimler i flere omganger i en varm stekepanne med olje til kjøttsaft pipler ut. Krydre med salt og pepper. Ha kjøttet tilbake i stekepannen sammen med asparges og cherrytomat, og la det hele bli gjennomvarmt. 

Legg byggrynsrisotto på en tallerken og topp med grønnsaker og saftige biffstrimler.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.