Kyllingfilet i form

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Denne kyllingformen med smak av karri er en sikker vinner på middagsbordet for både store og små. Og det beste er at den lager seg nærmest selv. 

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 1 stk løk i grove biter
  • 1 stk rød paprika i grove biter

Saus:

  • 3 dl kremfløte
  • 6 ss ketchup
  • 2 ts karri
  • 1 ts eddik, 7 % (kan sløyfes)
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Serveres med:

  • 2 pose byggris
  • 1 pk blandet babybladsalat

Slik gjør du

  1. Brun kyllingfilet raskt på begge sider i en stekepanne med litt margarin eller olje, legg filetene over i en ildfast form sammen med løk og paprika. 
  2. Visp sammen ingredienser til sausen, og hell det over i formen. 
  3. Sett formen i stekeovn på 200 °C i 20-25 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
  4. Kok byggris etter anvisning på pakken. 

Server saftige kyllingfileter i karrisaus med byggris og frisk salat. 

 

Ønsker du en magrere saus kan du bytte ut fløte med matfløte eller melk blandet med lett crème fraiche.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.