Laks i wok

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Her er en lynrask fiskerett med smaker som minner om ferietider. Laks får man tak i hele året og er en fisk som man kan variere i det uendelige med.

Ingredienser

  • 600 g laksefilet i terninger
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 4 stk vårløk i skiver
  • 1 stk rød paprika i strimler
  • 1 stk rødløk i båter
  • 3 båt finhakket hvitløk
  • 4 stk frisk sjampinjong i båter
  • 4 stk rød cherrytomat delt i to
  • 1 boks hermetiske bambusskudd
  • 4 ss olje til steking

Woksaus:

  • 12 dl soyasaus
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 12 ts maisstivelse (maizena)

Slik gjør du

1. Mariner lakseterninger i soyasaus, sitronsaft og revet ingefær i 10 minutter.

2. Stek lakseterningene i olje til de er gylne på alle sider. Legg til side.

3. Wok grønnsakene i olje på høy varme i noen minutter. Legg fiskebitene tilbake i woken.

4. Bland sammen alle ingrediensene til sausen og hell denne over retten.

Server gjerne med kokt ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.