Hjemmelagde kjøttkaker

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Få hele familien inn på kjøkkenet, finn frem foodprocessoren og sett i gang. Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage og smaker kjempegodt.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 112 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 14 ts malt muskat
  • 14 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 112 dl vann eller melk

Brun saus:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Grønn ertestuing

  • 1 pakke liten frosne erter
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) (1 dl vann + ½ kjøttbuljongterning)
  • 1 ss smør
  • 14 ts pepper

  • 4 ss rørte tyttebær

Slik gjør du

1. Bruke en foodprocessor. Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder, til farsen er jevn og fin.

Du kan også lage farsen for hånd: Rør salt godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.

2. Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.

3. Ha smør i en middels varm stekepanne. Stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

4. Lag brun saus ved å smelte smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

5. Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt).

6. Kok potet.

7. Lag ertestuing. Kok opp frosne erter i kjøttbuljong. Mos alt med en stavmikser eller foodprocessoren. Du kan også bruke en potetmoser. Ha i smør og smak til med pepper.   

Server kjøttkakene med brun saus, poteter, grønn ertestuing og rørte tyttebær.

Tradisjonelle kjøttkaker lages av kjøttdeig, men kan like gjerne lages av kyllingkjøttdeig. Kyllingkjøttdeig inneholder ca. 7-9 % fett og kan brukes på akkurat samme måte som vanlig kjøttdeig.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.