Dal - linsegryte

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Her har du en middagsrett som fort kan bli en ny vegetar-favoritt! Linser, ris, heftige krydder og flotte farger – dette er en gryte som fører tankene til langt sydligere strøk enn våre egne.

Her har du en middagsrett som fort kan bli en ny vegetar-favoritt! Linser, ris, heftige krydder og flotte farger – dette er en gryte som fører tankene til langt sydligere strøk enn våre egne.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 bit frisk ingefær , tommelstor
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss gurkemeie
  • 2 ts karri
  • 1 ss garam masala
  • 4 dl ferdig kokte hermetiske røde linser
  • 2 terninger grønnsaks buljongterning
  • 6 dl vann
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • saften av 1 stk lime
  • 12 potte frisk koriander
  • 200 g basmatiris
Vis næringsinnhold
Energi
342kcal
Fett
7,55g
Protein
13,3g
Karbohydrater
51,2g
Jern
3,97mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Finhakk løk, hvitløk og ingefær, og stek til det er mykt og blankt i en varm kjele med olje. Tilsett krydder og stek videre i ett minutt.
  2. Ha i linser, buljong og hakkede tomater. Kok opp, senk varmen og la det koke i ca. 20 minutter. Linsegryten skal være som en litt rennende grøt.
  3. Smak til med salt, pepper og limesaft. Rør om slik at du unngår at det brenner seg. Tilsett litt mer vann eller buljong om linsene absorberer all væsken. 
  4. Kok ris etter anvisning på pakken.

Server linsegryten rykende varm sammen med ris og hakket koriander. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.