Koteletter og grønnsaker i ovn

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Koteletter er noe alle liker, og med grønnsaker som følge blir dette en "ordentlig" middag. Retten stekes ferdig i ovnen, da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.

Ingredienser

  • 4 stk kotelett av svin
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn squash
  • 12 stk purre
  • 2 stk gulrot
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ts tørket oregano

Slik gjør du

  1. Brun kotelettene på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg kotelettene til side og dryss over salt og pepper.
  2. Skjær løk og squash i terninger, purre i ringer og gulrøtter i strimler. Stek grønnsakene til de er såvidt møre.
  3. Legg grønnsakene over i en ildfast form og hell hermetiske tomater over. Dryss på litt salt, pepper og oregano.
  4. Legg kotelettene oppå grønnsakene og stek på 200 °C i ca. 15 minutter. Kotelettene kan gjerne snus en gang i løpet av steketiden.

Server med brød eller kokt ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.