Finnbiff

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Reindyrskav, eller finnbiff, kan gå rett fra fryseren til panna. Finnbiff er et ekte naturprodukt som er enkel å lage retter av. Har du et beger rømme og litt krydder så har du et festmåltid på rekordtid! Hjemmelaget potetmos gjør retten ekstra god.

Ingredienser

  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør til steking
  • 250 g frisk sjampinjong , i båter
  • 150 g bacon i terninger

  • 1 dl vann
  • 3 dl seterrømme
  • 1 dl melk
  • 3 skive ekte geitost
  • 5 stk knuste einebær
  • 12 ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Potetmos:

  • 10 stk potet
  • 2 ss smør
  • 3 dl melk
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 1 stk egg

Slik gjør du

1. Skrell og del potetene i terninger, kok møre. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat. Rør inn egget til slutt. Unngå å koke mosen etter at egget er tilsatt.

2. Brun finnbiff, bacon og sopp raskt på sterk varme.

3. Legg det over i gryten. Tilsett vann og la det koke opp, og så trekke i 10 minutter.

4. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian og la det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Serveres gjerne med litt frisk timian, tyttebærsyltetøy og brokkoli.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.