Chili con carne med svinekjøtt

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Har du lyst på en ordentlig god gryte? Chili con carne er en superfavoritt! Med både tørket og fersk chili, bønner, grønnsaker og strimlet, norsk svinekjøtt er dette en gryte som både metter og varmer.

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet skåret i terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 boks hermetiske tomater à 400 g
  • 1 boks chilibønner
  • 1 stk rød paprika i biter
  • 1 stk grønn paprika i biter
  • 112 ts chilipulver
  • 12 ts malt spisskummen
  • 12 ts salt
Vis næringsinnhold
Energi
298.8kcal
Fett
7.6g
Protein
29.7g
Karbohydrater
23.4g
Jern
3.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Ha margarin i en varm gryte. Vent til margarinen slutter å bruse, og stek svinekjøttet i to omganger, sammen med løk, hvitløk og chili.

Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.

2. Hell over hermetisk tomat og la det surre i 3-4 minutter.

3. Bland inn chilibønner, paprika og krydder. Kok et par minutter og smak til med salt.

Liker du gryten litt ekstra hot? Ha i en ekstra chili eller litt chilipulver.

En smakfull gryte er klar til servering. Sett gjerne gryten rett på bordet eller server i dype tallerkener. 

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.