Helstekt ytrefilet med bringebær- og byggrissalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Et saftig og mørt stykke ytrefilet av norsk storfe fortjener litt ekstra godt tilbehør. Her har vi servert det helstekte biffstykket med en deilig bringebær- og byggrissalat toppet med smakfulle friske urter. 

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Bringebær- og byggrissalat:

  • 200 g byggris
  • 2 stk vårløk i tynne skiver
  • 100 g sukkererter delt i 2
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i tynne skiver
  • 1 pk babyspinat (à 65 g)
  • 200 g bringebær
  • 2 ss grovhakket frisk basilikum
  • 2 ss grovhakket frisk mynte
  • saften av 1 stk lime

Dressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 ss finhakket frisk mynte
Vis næringsinnhold
Energi
473kcal
Fett
15.2g
Protein
41.1g
Karbohydrater
37.6g
Jern
5.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 125 °C.

2. Bland sammen rømme og mynte til en dressing. Sett dressingen kaldt slik at den kan trekke smak.

3. Kok byggris i en kjele med vann etter anvisning på pakken, 12-15 minutter. Hell av kokevannet, åpne posene og fordel byggrisen utover et brett eller en tallerken slik at den avkjøles raskt.


4. Gni kjøttet inn med salt og pepper.

5. Brun det godt på alle sider i en varm stekepanne med margarin.

6. Legg fileten over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og sett formen i ovnen. Stek fileten til ønsket kjernetemperatur (ca. 45 minutter), og la fileten hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.

Fileten er lite stekt når den har en kjernetemperatur på 55-60 °C, og er medium stekt når steketermometeret viser 60-65 °C.

7. Bland vårløk, sukkererter, stangselleri og babyspinat sammen med byggrisen. Anrett salaten på et stort fat og dryss over friske bringebær, basilikum og mynte.

8. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg dem på fatet sammen med salaten.

Server helstekt ytrefilet av storfe i skiver og bringebær- og byggrissalat med myntedressing. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.