Svinebiff med parmesan- og hvitløksaus

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Denne retten med saftig svinebiff og kremet saus smaker det mye av. Passer perfekt som familiemiddag på en hverdag du har litt ekstra med tid til matlagingen.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i skiver
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 200 g frisk spinat
  • 3 stk vårløk

Parmesan- og hvitløksaus:

  • 2 ss margarin
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 dl matfløte
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 50 g fersk parmesan revet
  • 1 ts tørket timian

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C og finn fram en ildfast form.
  2. Krydre biffene med salt og pepper. Brun dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side, i en panne med margarin. Ta biffene ut av pannen og over på en asjett.
  3. Rens spinat for grove stilker og finhakk vårløk. Fres spinat og vårløk i den samme stekepannen i 1-2 minutter, til den akkurat faller sammen. Sett til side.
  4. Smelt smør i en liten kjele til saus. Ha i hvitløk og stek til det begynner å dufte. Rør inn mel og spe med buljong. Kok opp og rør inn fløte og parmesan. Smak til med salt, pepper og timian.
  5. Ha spinat- og vårløkblandingen i bunnen av en ildfast form. Legg svinebiffene på og hell over sausen. Sett formen midt i ovnen og stek i 20 minutter.

      Server med ris eller poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.