Kyllingfilet med gratinerte rotgrønnsaker

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Søte rotgrønnsaker, sprøtt ostedekke og saftig kylling i ovn er en topp kombinasjon! Som en variasjon kan poteter også bakes sammen med rotgrønnsakene.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 ss flytende margarin
  • 3 stk gulrot
  • 2 stk persillerot
  • 2 skive sellerirot
  • 100 g revet parmesan
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

1. Skrell rotgrønnsakene og skjær dem i grove strimler. Ha olje i en ildfast form og legg over grønnsakene. Dryss over parmesan, oregano, salt og pepper. Bland alt godt. Sett formen midt i ovnen på 225 °C og stek i 20-25 minutter.

2. Brun kyllingfiletene i 2 minutter på hver side. Ha på salt og pepper.

3. Legg kyllingfiletene på toppen rotgrønnsakene i ovnen de siste 10 minuttene av steketiden.

Server med brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.