Quiche Lorraine

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Quiche lorraine er kanskje den mest kjente av alle salte paier. Fylt med bacon, purre, ost og egg er den i all sin enkelhet en rett som er full av smak, og som passer til alle anledninger. Navnet har den fått fra den franske regionen Lorraine i det østlige hjørnet av Frankrike.  

Ingredienser

Paibunn:

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • ca. 2 ss vann

Fyll:

  • 150 g bacon i terninger
  • 14 stk purre i strimler
  • 250 g revet hvitost
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 12 ts pepper
  • 4 stk egg
  • 212 dl melk

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
  2. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
  3. Stek bacon i en panne, ha i purre de siste 2 minuttene. Legg ferdigstekt fyll i paiskallet.
  4. Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over bacon og purre. Dryss over revet ost.
  5. Stek paien videre ved 180 ° i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv.

 

Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.