Kjøttboller med rotgrønnsaker

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Kjøttbollene er kjempeenkle å lage, men hemmeligheten ligger i tilbehøret. De persillestuede rotgrønnsakene er enkle å lage og passer til nesten alt. Du trenger ikke noe saus i tillegg.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 12 stk finhakket løk
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 1 pk frossen lapskausblanding á 800 g
  • 2 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 1 bunt kuttet frisk kruspersille
  • 5 dl melk
  • 1 ts salt
Vis næringsinnhold
Energi
472kcal
Fett
23.25g
Protein
27.35g
Karbohydrater
37.53g
Jern
0.38mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Bland sammen løk, kjøttdeig og krydder i en bolle. Bruk en spiseskje og ”grav” ut små kjøttboller. Stek dem i en stekepanne med margarin eller olje til de er gjennomstekte. 
  2. Smelt margarin i en kjele og ha i lapskausblandingen. Vend inn mel, kruspersille og ha i melken. La det småkoke under omrøring i 10 minutter. Smak til med salt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.