Elghakk

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Elghakk er kjent og kjær middagsrett i mange distrikt der det er mye elgkjøtt å få tak i. Den er enkel å lage, og har noen variasjoner i smak og væskemengde, etter hvor i landet den kommer fra.

Ingredienser

  • 600 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 stk løk
  • 34 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk laurbærblad
  • 5 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft

Slik gjør du

1. Hakk løk, og stek den sammen med elgkjøtt, salt og pepper i en gryte. Rør rundt, og la det bli gyllent.

 2. Skrell potet og gulrot. Del dem i terninger, ca 1 x 1 cm, og tilsett. Hell på buljong eller kraft, ha i laurbærblad og timian, og la det trekke til grønnsakene er møre.

 Server med flatbrød og rørte tyttebær.

Har du ikke tilgang på kvernet elgkjøtt kan du gjerne lage hakk med kjøttdeig eller karbonadedeig også.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.