Skogsgryte

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Skogsgryte er en fyldig gryte med mye smak, og er så nært man kommer en viltgryte uten å ha viltkjøtt tilgjengelig.

Ingredienser

  • 700 g flatbiff av storfe eller stek
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk persillerot
  • 5 stk knuste einebær
  • 4 dl vann
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 5 ss seterrømme
  • 1 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss solbærsaft
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts tørket timian

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger på 3x3 cm.
  2. Brun kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne og ha det over i en gryte.
  3. Skjær løk i båter. Skjær gulrot og persillerot i skiver. Ha det i gryten sammen med knust einebær.
  4. Ha i vann, kok opp og senk varmen. La det trekke i 30 minutter.
  5. Del opp soppen, stek den og ha den over i gryten. Rør hvetemel godt ut i rømme og melk, og hell det over i gryten sammen med solbærsaft og timian.
  6. La alt koke opp igjen og la det trekke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server med kokte poteter og tyttebær.

Skogsgryte kan også lages på samme måte med elgkjøtt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.