Bacalao

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Det finnes en mengde oppskrifter på Bacalao rundt om i verden og i Portugal skryter de av at de har en oppskrift for hver dag i året. Her hjemme i Norge er den tomatiserte utgaven den mest brukte. Lett å lage og perfekt mat for festlige anledninger.

Ingredienser

  • 1 kg utvannet klippfisk
  • 1 kg løk
  • 1 kg potet
  • 2 stk rød chili
  • 3 boks hakkede hermetiske tomater
  • 10 stk hel pepper
  • 2 stk hvitløk
  • 4 stk laurbærblad
  • 30 stk sorte oliven
  • 3 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Rens klippfisken for skinn og bein, og skjær den i ca. 2 cm tykke skiver. 
    Hvis du skal vanne ut klippfisken selv kan du beregne at vekten øker med ca. 35 %. Man kan også få kjøpt ferdig utvannet klippfisk i velassorterte butikker. Beregn da ca. 250 gram per porsjon.
  2. Skjær poteter og løk i ca. ½ cm tykke skiver.
  3. Legg fisk, poteter og løk lagvis i en stor kjele.
  4. Del hvitløk i to på tvers og legg i gryta sammen med pepper, laurbærblad, chili, oliven, tomater og olivenolje. La det koke ca. 1 time.

Dette er en rett som man kan spise helt alene uten tilbehør. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.