Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fat med spekemat og ost

Vennefrokost

Nyt en lang og god frokost med venner eller familie på 17. mai. Her får du noen tips til hva du kan servere på 17. mai-frokost.

17. mai-frokost sammen med de beste folka er den perfekte starten på vår flotte nasjonaldag. Samle venner på et sted med nok plass, og organiser gjerne Vennefrokosten som et spleiselag, der alle bidrar med hver sin rett. Noen tar med spekemat og eggerøre, andre tar med ost, salater eller hjemmebakt brød og aïoli. Avtal dere imellom på forhånd, slik at det blir en buffet med litt av hvert.

Lag spekemat med tilbehør eller et snackfat

Et utvalg spekemat er enkelt å legge opp, og krever ingen matlaging. Mange spiser spekematen med tilbehør som potetsalat og eggerøre. Eller du kan også lage et deilig snackfat med spekemat og ost. Kjøp et utvalg skinker og spekemat, noen gode oster, ulike typer kjeks, nøtter og tørket frukt, og server ellers tilbehør som passer godt til spekemat og ost som marinerte oliven, druer og annen frisk frukt, hummus, dipper og syltede grønnsaker, og lag i stand en deilig frokost til dine kjære. Så lekkert og så godt!

Podcast-episode: 17. mai med norsk mat og drikke

Spar tid med eltefri bakst

Enten du skal ha spekmat eller lager et snackfat med spekemat og ost, er det godt med ferskt brød til. Prøv eltefrie rundstykker! Du setter deigen på 5 minutter dagen i forveien - slipper elting, utbaking og etterheving. Del opp deigen og sett rundstykkene i ovnen på morgenen, og 30 minutter senere har du luftige rundstykker, med ekstra sprø skorpe klar til 17.mai frokosten!

Alternativt kan du servere rundstykkersmørloff eller focacciabrød.

En deilig potetsalat kan du også lage dagen i forveien. Prøv vår franske potet- og purresalat, en klassisk potetsalat eller vil du ha en magrere variant, lag potetsalat med kesam

Litt god ost

Et ostefat er også enkelt å anrette. Velg litt ulike oster, som for eksempel en god brie, blåmuggost og camembert. Sammen med ostene kan du sette frem nøtter i honning, aprikoskompott eller et kjøpt glass fikenmarmelade. Litt frisk frukt er også godt til osteanretningen. Skal du være litt ekstra vill og gal, kan du fyre opp grillen, og grille osten du skal servere! Da egner det seg best med en brie eller camembert. Og, mens du er i gang. Grill også noen norske jordbær, så har du deilig tilbehør til osten. 

Les mer: Raske tips til 17.mai frokosten.

Les mer: Vil du ha noen små tapasretter til frokostbordet? Sjekk her!

Lun frokost med Egg Benedict

Er dere ikke så mange, og du ønsker å lage kun én rett, anbefaler vi at du går for Egg Benedict. En skikkelig lekkerbisken med posjert egg, kremet hollandaise og kokt skinke. Se hvordan du posjerer egg her, og vil du ikke lage hollandaisen selv funker det fint med en kjøpt en også!

Klassisk eggerøre?

Podcast-episode: Perfekt eggerøre

God frokost og god 17. mai!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB11 22.06.2024 12:28:37