Asparges med bolzanosaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ingredienser

  • 600 g grønn frisk asparges

Bolzanosaus:

  • 4 stk egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • saften av 12 stk sitron
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille
  • 2 ss finsnittet frisk gressløk
  • 1 dl rapsolje

Slik gjør du

  1. Brekk av den nederste, trevlete delen av aspargesen. Skrell av noe av skallet nederst på stilken (restene kan brukes til kraft og suppe.
  2. Hardkok eggene i 10 minutter. Avkjøl helt i rennende vann.
  3. Skrell eggene og del dem i to. Ta ut eggeplommen. Legg hvitene til side.
  4. Bruk en gaffel og mos plommene godt, eller press dem gjennom en fin sikt. Bland eggeplomme og sennep i en skål og spe inn oljen i en tynn stråle mens du visper. Visp inn hvitvinseddik og litt sitronsaft. Smak deg frem, sausen skal ikke være for sur.
  5. Finhakk eggehvitene og bland dem inn i sausen sammen med persille og gressløk. Smak til med salt og pepper. Sett sausen kaldt til servering.
  6. Kok opp en kjele med vann og litt salt. Legg i aspargesen og kok den til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca 5 minutter. Anrett på tallerkener og fordel bolzanosausen over.
Dette er en klassisk saus fra byen Bolzano nord-øst i Italia. Der serveres den som oftest med friske asparges. Den er til forveksling lik den franske sauce Gribiche og lages som en majones, men med kokte egg.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.