Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Asparges med bolzanosaus

Asparges med bolzanosaus

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g frisk grønn asparges

Bolzanosaus:

  • 4 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille
  • 2 ss finsnittet frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 218 kcal
Fett 19 g
Protein 7 g
Karbohydrater 3 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g frisk grønn asparges

Bolzanosaus:

  • 4 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille
  • 2 ss finsnittet frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 218 kcal
Fett 19 g
Protein 7 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Dette er en klassisk saus fra byen Bolzano nord-øst i Italia. Der serveres den som oftest med friske asparges. Den er til forveksling lik den franske sauce Gribiche og lages som en majones, men med kokte egg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB14 09.10.2024 18:25:56