Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Asparges med bolzanosaus

Asparges med bolzanosaus

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g grønn frisk asparges

Bolzanosaus:

  • 4 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille
  • 2 ss finsnittet frisk gressløk
  • 1 dl rapsolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g grønn frisk asparges

Bolzanosaus:

  • 4 stk. egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk kruspersille
  • 2 ss finsnittet frisk gressløk
  • 1 dl rapsolje

Slik gjør du

  1. Brekk av den nederste, trevlete delen av aspargesen. Skrell av noe av skallet nederst på stilken (restene kan brukes til kraft og suppe.
  2. Hardkok eggene i 10 minutter. Avkjøl helt i rennende vann.
  3. Skrell eggene og del dem i to. Ta ut eggeplommen. Legg hvitene til side.
  4. Bruk en gaffel og mos plommene godt, eller press dem gjennom en fin sikt. Bland eggeplomme og sennep i en skål og spe inn oljen i en tynn stråle mens du visper. Visp inn hvitvinseddik og litt sitronsaft. Smak deg frem, sausen skal ikke være for sur.
  5. Finhakk eggehvitene og bland dem inn i sausen sammen med persille og gressløk. Smak til med salt og pepper. Sett sausen kaldt til servering.
  6. Kok opp en kjele med vann og litt salt. Legg i aspargesen og kok den til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca 5 minutter. Anrett på tallerkener og fordel bolzanosausen over.
Dette er en klassisk saus fra byen Bolzano nord-øst i Italia. Der serveres den som oftest med friske asparges. Den er til forveksling lik den franske sauce Gribiche og lages som en majones, men med kokte egg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB11 02.06.2023 03:12:50