skip navigation
matprat logo

La deg friste av våre smakfulle salater. Finn din favoritt her!

Salat er en lettlaget og sunn erstatning for middag. Men det er viktig å sørge for at man faktisk blir mett også. Her finner du våre middagssalater og tilbehørssalater. 

PASTASALAT MED KARRIKYLLING

Turmat
Enkel
20–40 min

Pastasalat med karrikylling er en ordentlig smaksbombe. Mettende og god er den også.

Ingredienser

  • 3 stk kyllingfilet
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 2 ts karri
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 1 beger rød cherrytomat
  • 1 pk ruccula
  • 150 g tørket aprikos
  • 150 g fetaost

  • 200 g pastaskruer
  • 2 ss mango -og chilidressing
Vis næringsinnhold
Energi
541kcal
Fett
16.1g
Protein
36.5g
Karbohydrater
57.3g
Jern
4.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Du trenger: Kyllingfilet, pastaskruer, karripulver, margarin (flytende), cherrytomat, ruccola, tørket aprikos, fetaost (naturell), dressing (mango og chilidressing) og salt.

1. Kok pasta som anvist på pakken, slå av vannet og avkjøl.

2. Skjær kyllingfilet i store biter.

3. Del cherrytomat i to, aprikos i strimler, og bland det sammen med pasta og salat. Kutt fetaost i terninger. 

4. Ha margarin i en varm stekepanne og fres karri raskt for å få frem den gode smaken.

5. Ha i kyllingbitene og stek til de er gjennomstekte,4-5 minutter. Krydre dem med salt og pepper, og sett stekepannen til side. 

Server pastasalaten i en bolle eller på et serveringsfat, ha lune kyllingbiter, fetaost og dressing over rett før servering.

 

Har du små kokker i huset? På MatStart kan barna enkelt lære å lage pastasalat med karrikylling.

POTETSALAT MED OLJEDRESSING

Turmat
Middels
20–40 min

Potetsalat er nesten alles favoritt som ledsager til grillmat, og har etterhvert også blitt en yndet gjest også på tapasbordet. Potetsalat med reddiker og gressløk bringer også frem smaken av sommer og sol.

Ingredienser

  • 500 g kokt potet
  • 3 stk finsnittet vårløk
  • 1 pakke reddik
  • 2 ss finhakket frisk gressløk

Olje- og eddikdressing:

  • 1 ss grov dijonsennep
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ts honning
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

1.       Skjær kokte poteter i store biter

2.       Skjær reddik i båter, finhakk vårløk og gressløk.

3.       Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over potetene. Vend alt godt sammen, og juster eventuelt smaken med litt ekstra salt og pepper.

Server potetsalaten som tilbehør til grillmaten din eller som en del av tapasbordet.

  1. Skjær kokte poteter i store biter
  2. Skjær reddik i båter, finhakk vårløk og gressløk.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over potetene. Vend alt godt sammen, og juster eventuelt smaken med litt ekstra salt og pepper. 

Server potetsalaten som tilbehør til grillmaten din eller som en del av tapasbordet.