Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nøtter i honning

Nøtter i honning

Ingredienser

porsjoner
  • 125 g hasselnøtter
  • 125 g mandler
  • 50 g valnøttkjerner
  • 50 g pistasjnøtter
  • 350 g honning
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ss salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 209 kcal
Fett 13 g
Protein 4 g
Karbohydrater 18 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Blandede nøtter og flytende honning - en himmelsk kombinasjon! Lag en stor porsjon når du først er i gang. Holdbarheten er lang, og smaken blir bare bedre og bedre etter hvert.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 125 g hasselnøtter
  • 125 g mandler
  • 50 g valnøttkjerner
  • 50 g pistasjnøtter
  • 350 g honning
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ss salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 209 kcal
Fett 13 g
Protein 4 g
Karbohydrater 18 g

Slik gjør du

  1. Rist nøttene i en stekepanne på middels varme til de har blitt litt brent i kantene.
  2. Hell nøttene i et kjøkkenhåndkle og gni dem godt slik at noe av skallet løsner. Avkjøl.
  3. Ha nøttene i en skål. Pass på at ikke skall og urenheter blir med. Tilsett honning, sitron og salt. Rør godt rundt.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  4. Oppbevar i et glass. Holdbar i minst to måneder. 

 

Nøtter i honning smaker nydelig til alle slags oster, men kan også serveres på toppen av gresk yoghurt. Eller hva med litt nøtter og honning på vaniljeis?

En stilk rosmarin eller timian i honningen gir ekstra spennende smak.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11932, server:MP-PRD-WEB15 25.10.2024 17:46:50