Pai med rødbeter

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Rødbete er en fantastisk grønnsak og kan brukes til atskillig mer enn syltet på leverpostei. Denne paien har vi laget med ferdig kokte rødbeter og toppet med fetaost. Server den som en selvstendig rett, eller som tilbehør til spekemat eller grillmat.

Ingredienser

Paideig

  • 150 g hvetemel
  • 100 g smør eller margarin
  • 3 ss kaldt vann

Fyll

  • 12 g ferdig kokt rødbete
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk rødløk
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 1 ss friske urter f.eks timian eller basilikum
  • 1 ss brunt sukker
  • 150 g fetaost
  • 4 stk egg
  • 2 dl fløte eller melk

Slik gjør du

  1. Ha hvetemel og smør  i en hurtigmikser og kjør det til smøret er helt smuldret i melet. Tilsett vann og deigen raskt sammen. form deigen til en ball, pakk den i plast og legg den kaldt i minst 30 minutter.
  2. Varm ovnen til 200 °C.
  3. Kjevle ut deigen til en rund leiv med ca 3 mm tykkelse. Dryss med hvetemel så den ikke blir sittende fast i underlaget. Flytt deigen over i en paiform (22-24 cm). Prikk dekk deigen med bakepapir og fyll den med tørre erter eller linser. Sett formen midt i ovnen og stek i 10-15 minutter. Hell ut ertene og fjern bakepapiret.
  4. Skjær rødløk i tynne skiver. Varm en stekepanne og fres løken på lav varme.
  5. Riv rødbetene grovt og klem ut så mye væske som mulig. 
  6. Ha revet rødbete i stekepannen sammen med balsamico og urter. La blandingen surre i ca 10 minutter, til det meste av væsken er fordampet. Smak til med litt salt og pepper.
  7. Ha rødbetmassen over i tertebunnen. Smuldre fetaosten med fingrene og dryss den over paien.
  8. Visp sammen egg og fløte. smak til med litt salt og pepper. Hell eggemassen i formen. Senk varmen i stekeovnen til 180 °C og plasser formen midt i ovnen i ca 20-30 minutter, eller til eggemassen har satt seg. 

Server paien varm eller lun, gjerne meden grønn salat. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.