Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrapai med marengs

Rabarbra til overs?

Har du hagen full av rabarbra, men ingen idé om hva du skal bruke den til? Her finner du flere smakfulle tips!

Rabarbra smaker nydelig med bare sukker på, men det er også veldig mye annet godt å lage av denne ganske så sure grønnsaken. Ja, du leste riktig. Rabarbra er faktisk en grønnsak, selv om vi stort sett bruker den som en frukt.

Mye godt med rabarbra

Rabarbra er ypperlig til å lage både saft, dessertgrøt, dessertsuppe, kjempegode paier eller andre kaker og desserter med rabarbra. Rabarbrasuppe er en god hverdagsdessert, men koker du rabarbra sammen med jordbær får suppa både fin farge og en nydelig jordbær- og rabarbrasmak. En slik dessertsuppe er sesongriktig og fin nok til både konfirmasjon og andre festdager om våren. En liten kule iskrem i suppa smaker nydelig!

Rabarbragrøt servert med fløtemelk er en tradisjonsrik og deilig hverdagsdessert som det tar kort tid å lage, selv om den bør stå kaldt en stund før servering. Smuldrepai med rabarbra er en annen digg hverdagsdessert. Den lager du på 10 minutter, pluss en halv time i stekeovnen. Iskrem smaker godt sammen med lun rabarbrapai.

Som nevnt over er rabarbra ypperlig i bakst. Vi kan tipse om både pavlova med eggekrem og rabarbra og bollekake med rabarbra og vaniljekrem. I tillegg kan du ofte bytte ut epler med rabarbra i oppskrifter på eplekake.

Sist, men ikke minst, er rabarbrasaft friskt og godt. Den passer like godt som tørstedrikk i varmen som en alkoholfri velkomstdrikk i det fineste selskap.

Høste rabarbra

Rabarbra er noe av det første vi kan høste fra hagen, og du trenger ikke la stilkene vokse seg store og tykke før du høster. De ferske og tynne stilkene er også svært smakfulle og gode. Kutt stilkene helt nederst når du høster.

Oppskrifter finner du under!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

Podcast-episode: Sommerdessert på kort varsel

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB15 30.05.2024 12:59:12