Smuldrepai med rabarbra

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Smuldrepai er herlig enkelt - og ingenting er bedre enn smuldrepai med rabarbra i sesong. Syrlig, søtt og sprøtt!

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Smuldredeig:

  • 2 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • ½ ts bakepulver
  • 100 g smør
  • ½ dl hakkede mandler

Slik gjør du

  1. Smuldre sammen mel, sukker, bakepulver og smør til en grynet masse. Bland i mandlene.
  2. Skyll rabarbrastilkene og skjær av topp og bunn. Skrell rabarbraen om nødvendig.
  3. Skjær rabarbraen i små biter, ca. 2 cm.
  4. Bland sukker og potetmel sammen med rabarbrabitene og ha alt i en smurt ildfast form,  eventuelt fire porsjonsformer.
  5. Smuldre deigen over rabarbraen og stek i forvarmet ovn på 225 °C i ca. 30 minutter.

Server lun rabarbrapai med litt yoghurt smakt til med kanel, en vaniljesaus eller hjemmelaget iskrem.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.