Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smuldrepai med rabarbra

Smuldrepai med rabarbra

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Smuldredeig:

  • 2 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 100 g smør
  • 0,5 dl hakkede mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 518 kcal
Fett 25 g
Protein 7 g
Karbohydrater 62 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Smuldrepai er herlig enkelt - og ingenting er bedre enn smuldrepai med rabarbra i sesong. Syrlig, søtt og sprøtt!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Smuldredeig:

  • 2 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 100 g smør
  • 0,5 dl hakkede mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 518 kcal
Fett 25 g
Protein 7 g
Karbohydrater 62 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server lun rabarbrapai med litt yoghurt smakt til med kanel, en vaniljesaus eller hjemmelaget iskrem.

Smuldrepai med rabarbra

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

Podcast-episode: Sommerdessert på kort varsel

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB14 20.07.2025 15:03:54