Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Smuldredeig:

  • 2 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 100 g smør
  • 0,5 dl hakkede mandler
Del

Smuldrepai med rabarbra

(3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Smuldrepai er herlig enkelt - og ingenting er bedre enn smuldrepai med rabarbra i sesong. Syrlig, søtt og sprøtt!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Smuldredeig:

  • 2 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 100 g smør
  • 0,5 dl hakkede mandler

Slik gjør du

  1. Smuldre sammen mel, sukker, bakepulver og smør til en grynet masse. Bland i mandlene.
  2. Skyll rabarbrastilkene og skjær av topp og bunn. Skrell rabarbraen om nødvendig.
  3. Skjær rabarbraen i små biter, ca. 2 cm.
  4. Bland sukker og potetmel sammen med rabarbrabitene og ha alt i en smurt ildfast form,  eventuelt fire porsjonsformer.
  5. Smuldre deigen over rabarbraen og stek i forvarmet ovn på 225 °C i ca. 30 minutter.

Server lun rabarbrapai med litt yoghurt smakt til med kanel, en vaniljesaus eller hjemmelaget iskrem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant