Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smuldrepai med rabarbra
På MatStart lærer barna å lage smuldrepai Besøk matstart.no

Smuldrepai med rabarbra

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Smuldredeig:

  • 2 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 100 g smør
  • 0,5 dl hakkede mandler
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Smuldrepai er herlig enkelt - og ingenting er bedre enn smuldrepai med rabarbra i sesong. Syrlig, søtt og sprøtt!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Smuldredeig:

  • 2 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 100 g smør
  • 0,5 dl hakkede mandler

Slik gjør du

  1. Smuldre sammen mel, sukker, bakepulver og smør til en grynet masse. Bland i mandlene.
  2. Skyll rabarbrastilkene og skjær av topp og bunn. Skrell rabarbraen om nødvendig.
  3. Skjær rabarbraen i små biter, ca. 2 cm.
  4. Bland sukker og potetmel sammen med rabarbrabitene og ha alt i en smurt ildfast form,  eventuelt fire porsjonsformer.
  5. Smuldre deigen over rabarbraen og stek i forvarmet ovn på 225 °C i ca. 30 minutter.

Server lun rabarbrapai med litt yoghurt smakt til med kanel, en vaniljesaus eller hjemmelaget iskrem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

Podcast-episode: Sommerdessert på kort varsel

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB13 12.04.2024 17:02:15