Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrasuppe

Rabarbrasuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g rabarbra
  • 1 l vann
  • 200 g sukker

Jevning:

  • ca. 1,5 ss potetmel
  • 1 dl vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rabarbra hører sommeren til. Lag en deilig rabarbrasuppe og server den med vaniljeis eller pisket kremfløte. Suppen smaker like godt kald som varm.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g rabarbra
  • 1 l vann
  • 200 g sukker

Jevning:

  • ca. 1,5 ss potetmel
  • 1 dl vann

Slik gjør du

  1. Vask og skrell rabarbra, kutt i biter.
  2. Kok rabarbrabitene i en kjele sammen med vann og sukker til de begynner å gå i stykker, 5-10 minutter.
  3. Rør potetmel ut i kaldt vann til en jevn blanding og hell det i kjelen i en tynn stråle, mens du rører godt. Kok opp og suppen er klar til servering.
  4. Ønsker du kald suppe - sett den i kjøleskapet frem til servering.

Server gjerne suppen med vaniljeis eller pisket  krem, noen mandelflak eller friske jordbær smaker også godt til.

Hvis du har mye rabarbra i hagen kan du lage opp en del rabarbrasuppe og fryse det ned. Smaker like godt vinter som sommer.

 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7641, server:MP-PRD-WEB13 23.02.2024 17:40:18