Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Rabarbrasuppe

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 250 g rabarbra
  • 1 l vann
  • 200 g sukker

Jevning:

  • ca. 1,5 ss potetmel
  • 1 dl vann
Del

Rabarbrasuppe

(4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rabarbra hører sommeren til. Lag en deilig rabarbrasuppe og server den med vaniljeis eller pisket kremfløte. Suppen smaker like godt kald som varm.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 250 g rabarbra
  • 1 l vann
  • 200 g sukker

Jevning:

  • ca. 1,5 ss potetmel
  • 1 dl vann

Slik gjør du

  1. Vask og skrell rabarbra, kutt i biter.
  2. Kok rabarbrabitene i en kjele sammen med vann og sukker til de begynner å gå i stykker, 5-10 minutter.
  3. Rør potetmel ut i kaldt vann til en jevn blanding og hell det i kjelen i en tynn stråle, mens du rører godt. Kok opp og suppen er klar til servering.
  4. Ønsker du kald suppe - sett den i kjøleskapet frem til servering.

Server gjerne suppen med vaniljeis eller pisket  krem, noen mandelflak eller friske jordbær smaker også godt til.

Hvis du har mye rabarbra i hagen kan du lage opp en del rabarbrasuppe og fryse det ned. Smaker like godt vinter som sommer.

 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB15 05.12.2022 16:14:45