Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Rabarbrapai med marengs

Ingredienser

velg antall porsjoner

Tertebunn:

  • 150 g smør
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 3 stk. eggeplomme
  • ca. 3 ss vann

Fyll:

  • 1 kg rabarbra
  • 300 g sukker
  • 2 ss potetmel

Marengs:

  • 3 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 225 g sukker
Del

Rabarbrapai med marengs

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Søtt, syrlig, sprøtt og fløyelsmykt. Rabarbraterte med marengs er smaken av sommer og vil garantert gi deg og gjestene dine en finfin matopplevelse.   

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner

Tertebunn:

  • 150 g smør
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 3 stk. eggeplomme
  • ca. 3 ss vann

Fyll:

  • 1 kg rabarbra
  • 300 g sukker
  • 2 ss potetmel

Marengs:

  • 3 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 225 g sukker

Slik gjør du

1. Lag tertebunn først. Smuldre sammen smør, mel og sukker. Elt inn én og én eggeplomme, og spe med vann til fin fast konsistens. Pakk tertedeigen inn i plastfolie og sett den kaldt i 1/2 time.

2. Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Skjær vekk overflødig deig.

3. Skrell rabarbra og skjær den i 2-3 cm lange biter. Bland bitene med sukker og potetmel og fordel dem i formen. Stek terten ved 200 °C i ca. 30-40 minutter.

4. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

5. Server rabarbraterten med marengs på toppen. Har du en skibrenner eller crème brûléebrenner kan du brenne av marengsen litt slik at den får en fin lys brun farge. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB14 05.12.2022 16:11:45