Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbragrøt

Rabarbragrøt

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g ferdig renset rabarbra
  • 5 dl vann
  • 1,5 dl sukker
  • 2,5 ss potetmel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 170 kcal
Fett 0 g
Protein 1 g
Karbohydrater 39 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rabarbragrøt med melk er en god hverdagsdessert som man gjerne kan unne seg i rabarbrasesongen.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g ferdig renset rabarbra
  • 5 dl vann
  • 1,5 dl sukker
  • 2,5 ss potetmel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 170 kcal
Fett 0 g
Protein 1 g
Karbohydrater 39 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med melk eller fløte.

 

Et godt råd for å unngå snerk på grøten er å drysse et lite lag sukker over grøten før den settes til avkjøling.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11932, server:MP-PRD-WEB15 25.10.2024 17:48:11