Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrasaft

Rabarbrasaft

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg rabarbra
  • 1,5 l vann
  • 500 g sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rabarbrasaft er en forfriskende og god sommerdrikk. Bland den med vann, gjerne med bobler. Saften har ikke så lang holdbarhet, men frys den ned så du har til senere.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg rabarbra
  • 1,5 l vann
  • 500 g sukker

Slik gjør du

  1. Skyll rabarbrastilkene og skjær dem i små biter. 
  2. Ha rabarbra og vann i en kjele og kok til rabarbraen har delt seg i tråder.
  3. Sil saften.
  4. Kok opp saften i rengjort kjele og rør inn sukker. Kok til alt sukkeret har løst seg opp.
  5. Fyll rabarbrasaft på varme, rengjorte flasker.

Oppbevar saften kaldt. Den kan også fryses

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

Podcast-episode: Deilig sommerdrikke

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7641, server:MP-PRD-WEB12 23.02.2024 10:56:43