Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grunnlovsdessert

Ingredienser

Rabarbra- og sviskekompott

  • 300 g rabarbra
  • 200 g stenfrie svisker
  • 3 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 1,5 ss potetmel
  • 0,5 dl vann

Vaniljekrem:

  • 2 stk. gelatinplater
  • 1 stk. vaniljestang
  • 6 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 4 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss maisenna

Pynt:

  • 1,5 dl kremfløte
  • 6 ss grovhakkede mandler
Del

Grunnlovsdessert

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grunnlovsdessert er en herlig kombinasjon mellom syrlig rabarbra, søte svisker og en myk vaniljekrem.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Rabarbra- og sviskekompott

  • 300 g rabarbra
  • 200 g stenfrie svisker
  • 3 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 1,5 ss potetmel
  • 0,5 dl vann

Vaniljekrem:

  • 2 stk. gelatinplater
  • 1 stk. vaniljestang
  • 6 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 4 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss maisenna

Pynt:

  • 1,5 dl kremfløte
  • 6 ss grovhakkede mandler

Slik gjør du

  1. Skrell rabarbra. Du kan spare på rabarbraskallet og koke det opp i litt vann. Sil fra vannet og bruk det når du koker rabarbra og svisker til kompotten. Da får du en fin rosa farge på rabarbrakompotten.
  2. Del rabarbra i 2 1/2 cm lange biter.
  3. Kok opp vann og sukker. Tilsett rabarbra og svisker og kok dem forsiktig knapt møre.
  4. Bland potetmel ut i kaldt vann og tilsett i en tynn stråle i kompotten. Rør forsiktig til kompotten tykner. Den skal ikke koke. Hell kompotten over i en bolle og avkjøl.
  5. Legg gelatinplatene i kaldt vann minst 5 minutter.
  6. Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha dem i en kjele sammen med eggeplommer, melk, kremfløte, sukker og maisstivelse. Rør hele tiden og varm sausen opp til den tykner. Den må ikke koke, da kan den skille seg.
  7. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme eggekremen. Sil over i en bolle og avkjøl kremen i kaldt vannbad. (legg plastfilm over helt ned til kremen for å unngå snerk).

Anrett rabarbrakompott og vaniljekrem i små porsjonsformer eller i en større glassbolle. Pynt med stivpisket krem og et dryss med mandler.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB14 31.03.2023 15:52:42