Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mandelkake med rabarbrakompott og yoghurtis

Mandelkake med rabarbrakompott og yoghurtis

Ingredienser

porsjoner

Rabarbrakompott:

  • 1 kg rabarbra
  • 1 stk. vaniljestang
  • 200 g sukker
  • 5 dl eplecider
  • 2 stk. stjerneanis

Yoghurtis:

  • 5 stk. eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • 5 dl gresk yoghurt
  • 1,5 dl rabarbra saft (innkokt)

Mandelkaker:

  • 100 g mykt smør
  • 100 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 4 ss kremfløte
  • 70 stk. mandler , skålde og malte
  • 175 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,25 ts mandelessens
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rabarbra i hagen? Da er det ingen sak å lage denne desserten til dine gjester. Rabarbra har en syrlig smak som passer utmerket i en kompott. Her serverer vi rabarbrakompotten med en søt mandelkake og frisk yoghurtis. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Rabarbrakompott:

  • 1 kg rabarbra
  • 1 stk. vaniljestang
  • 200 g sukker
  • 5 dl eplecider
  • 2 stk. stjerneanis

Yoghurtis:

  • 5 stk. eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • 5 dl gresk yoghurt
  • 1,5 dl rabarbra saft (innkokt)

Mandelkaker:

  • 100 g mykt smør
  • 100 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 4 ss kremfløte
  • 70 stk. mandler , skålde og malte
  • 175 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,25 ts mandelessens

Slik gjør du

  1. Lag rabarbrakompott. Skrell rabarbra (ta vare på skallet), og kutt ca. 800 g i grove biter. Kutt resten i 5 cm lange staver.  
  2. Skrap frøene ut av vaniljestangen, og ha både frø og vaniljestang i en kjele sammen med sukker, cider og stjerneanis. Kok opp, og tilsett rabarbrabiter og skall når sukkeret har løst seg opp. Kok til rabarbraen er myk.
  3. Sil fra rabarbrasaften. Kok halvparten av saften inn til det er ca. 1 ½ dl igjen. Bruk den innkokte saften i yoghurtisen. Legg rabarbrastavene i den andre halvparten av saften, og sett kjølig. 
Kompotten tykner når den blir kald. Ønsker du en enda tykkere kompott kan du koke opp rabarbrasaften og tilsette 1 ss potetmel utrørt i litt vann.
  1. Pisk eggedosis. Visp yoghurt lett sammen, og vend den inn i eggedosisen. Rør inn innkokt rabarbrasaft. Sett blandingen i frysen, og rør om hvert 20. minutt den første timen slik at det ikke dannes iskrystaller.
Bruk gjerne en ismaskin om du har.
  1. Lag mandelkaker. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, spe med fløte. Vend inn mandler, siktet hvetemel og de resterende ingredienser.
  2. Smør 6 store muffinsformer og hell i røren. Stek kakene på 180 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist. 

Anrett kakene med rabarbrakompott og yoghurtis. Server gjerne resten av sausen ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB15 13.04.2024 05:21:27