Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mandelkake med rabarbrakompott og yoghurtis

Mandelkake med rabarbrakompott og yoghurtis

Ingredienser

porsjoner

Rabarbrakompott:

  • 1 kg rabarbra
  • 200 g sukker
  • 5 dl eplecider
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. vaniljestang (eller 2 ts vaniljesukker)

Yoghurtis:

  • 5 stk. eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • 5 dl gresk yoghurt
  • 1,5 dl rabarbra saft (innkokt)

Mandelkaker:

  • 100 g mykt smør
  • 100 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 4 ss kremfløte
  • 70 stk. mandler , skålde og malte
  • 175 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,25 ts mandelessens
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rabarbra i hagen? Da er det ingen sak å lage denne desserten til dine gjester. Rabarbra har en syrlig smak som passer utmerket i en kompott. Her serverer vi rabarbrakompotten med en søt mandelkake og frisk yoghurtis. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Rabarbrakompott:

  • 1 kg rabarbra
  • 200 g sukker
  • 5 dl eplecider
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. vaniljestang (eller 2 ts vaniljesukker)

Yoghurtis:

  • 5 stk. eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • 5 dl gresk yoghurt
  • 1,5 dl rabarbra saft (innkokt)

Mandelkaker:

  • 100 g mykt smør
  • 100 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 4 ss kremfløte
  • 70 stk. mandler , skålde og malte
  • 175 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,25 ts mandelessens

Slik gjør du

  1. Lag rabarbrakompotten: Kutt ca. 800 g av rabarbraen i grove biter og ha dem i en kjele sammen sukker, eplecider/eplemost og stjerneanis. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha både frø og stang i gryten. Kok opp, rør så sukkeret løser seg og la alt koke til rabarbraen er helt mør.  
  2. Hell den kokte rabarbraen i en sil over en bolle og klem ut så mye av saften som mulig. Kast resten. 
  3. Hell halvparten av rabarbrasaften i en kjele og kok inn til det er igjen ca. 1 1/2 dl. 
  4. Skrell resten av rabarbraen og del stilkene i 5 cm lange biter. Legg bitene i resten av den varme rabarbrasaften og avkjøl. Sett kaldt. 
  5. Sil fra rabarbrasaften. Kok halvparten av saften inn til det er ca. 1 ½ dl igjen. Bruk den innkokte saften i yoghurtisen. Legg rabarbrastavene i den andre halvparten av saften, og sett kjølig. 
Kompotten vil tykne når den blir kald. Ønsker du en enda tykkere kompott, kan du koke opp rabarbrasaften og tilsette 1/2 ss potetmel utrørt i litt vann. Kok opp på nytt og avkjøl helt. 
  1. Lag yoghurtisen: Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Visp yoghurten lett sammen og vend den inn i eggedosisen sammen med den innkokte rabarbrasaften. Sett formen i fryseren. Rør om hvert 20. minutt den første timen slik at det ikke dannes iskrystaller.
Bruk gjerne en ismaskin om du har.
  1. Lag mandelkakene: Visp smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp godt mellom hver gang.  Hell i fløte og  vend inn mandler, siktet hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og mandelessens.
  2. Smør 6 store muffinsformer med litt smør og hell i røren. Stek kakene midt i forvarmet ovn på 180 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist. 

Anrett kakene med rabarbrakompott og yoghurtis. Server gjerne resten av sausen ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB14 11.05.2024 05:08:54