Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Høyis

Høyis med syltet rabarbra og friske jordbær

Ingredienser

porsjoner

Høyis:

  • ca. 150 g høy
  • 5 dl helmelk
  • 5 dl kremfløte
  • 10 stk. eggeplomme
  • 200 g sukker

Kandiserte syriner:

  • 6 ss fint sukker
  • 3 stilker syrinblomst
  • 1 stk. eggehvite

Syltet rabarbra:

  • 2 stilker rabarbra
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik

Til pynt:

  • 100 g bacon i skiver
  • 1 ss smør
  • ca. 10 stk. jordbær

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Vil du imponere dine gjester med noe spennende og godt? Lag høyis og server den med syltet rabarbra, friske jordbær, sprøstekt bacon og kandiserte syriner. De kommer til å elske det!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Høyis:

  • ca. 150 g høy
  • 5 dl helmelk
  • 5 dl kremfløte
  • 10 stk. eggeplomme
  • 200 g sukker

Kandiserte syriner:

  • 6 ss fint sukker
  • 3 stilker syrinblomst
  • 1 stk. eggehvite

Syltet rabarbra:

  • 2 stilker rabarbra
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik

Til pynt:

  • 100 g bacon i skiver
  • 1 ss smør
  • ca. 10 stk. jordbær

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hvor mye smak du får kan variere litt på hvor lenge du lar fløtemelken stå og trekke med høyet. Smak gjerne på melken underveis, og husk at smakene kommer enda mer frem når isen er kald.

Server høyis med syltet rabarbra og friske jordbær. Topp med sprøstekt bacon og kandiserte syriner. 

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

Podcast-episode: Hjemmelaget is

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB13 19.07.2025 04:40:49