Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbra-og jordbærkompott

Rabarbra- og jordbærkompott med Pernodisparfait

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 kg rabarbra
  • 5 dl eplejuice
  • 1,5 dl sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 0,5 ss potetmel
  • 0,5 dl vann
  • 500 g jordbær

Isparfait:

  • 1 stk. vaniljestang (evt 2 ts vaniljesukker)
  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss likør , Pernod eller annen lakrislikør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 422 kcal
Fett 23 g
Protein 4 g
Karbohydrater 47 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sommerens aller, aller beste dessert lager du selv. Rabarbra og jordbær er en fantastisk kombinasjon, og sammen med den milde lakrissmaken i Pernodisen har du den perfekte avslutningen på sommerkvelden….

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 kg rabarbra
  • 5 dl eplejuice
  • 1,5 dl sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 0,5 ss potetmel
  • 0,5 dl vann
  • 500 g jordbær

Isparfait:

  • 1 stk. vaniljestang (evt 2 ts vaniljesukker)
  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss likør , Pernod eller annen lakrislikør

Slik gjør du

  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland stangen og frøene med eggeplommer og sukker, og visp sammen til en lys og kremaktig eggedosis. Ta ut vaniljestangen.
  2. Pisk fløten til den danner myke topper og bland den inn i eggedosisen. Smak til med Pernod. Hell blandingen i egnet form og frys i minst fire timer.
  3. Trekk skinnet av rabarbrastilkene og del dem i 2-3 cm biter.
  4. Kok opp eplejuice, sukker og vaniljestangen delt i to på langs. Tilsett rabarbra i biter og la dem småkoke under lokk i 8-10 minutter eller til de er møre. Smak til med mer sukker etter smak.
  5. Rør sammen potetmel og kaldt vann. Tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle, men du rører hele tiden. Gi kompotten et raskt oppkok og avkjøl. Kompotten vil tykne noe når den avkjøles.
  6. Rens jordbærene og del dem i to eller tre. Vend dem inn i kompotten før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11612, server:MP-PRD-WEB14 19.09.2024 06:38:31