Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbra- og kokosdessert

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2,5 ss potetmel
  • 2 stk. egg
  • 1 dl melis
  • 4 ss smeltet smør
  • 4 dl kokosmasse
Del

Rabarbra- og kokosdessert

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den sure, men gode rabarbraen har lange tradisjoner her i landet, og kan brukes på mange forskjellige måter. Dette er en god, gammel dessert som er vel verd å trekke frem fra glemselen. Kombinasjonen av kokos og rabarbra gir en deilig smak av sommer.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2,5 ss potetmel
  • 2 stk. egg
  • 1 dl melis
  • 4 ss smeltet smør
  • 4 dl kokosmasse

Slik gjør du

  1. Vask, skrell og kutt opp rabarbraen i 1/2 cm biter. Legg dem utover i en stor ildfast form eller i porsjonsformer. Bland sukker og potetmel, dryss det over rabarbraen.
  2. Pisk egg og melis til eggedosis. Bland smeltet smør og kokos. Hell kokosblandingen over i eggedosisen og rør forsiktig. Hell det over rabarbraen.
  3. Stek desserten ved 200 °C, på midterste rille, ca. 15-20 minutter til toppen er gyllen.

 Server gjerne kokosdesserten lun med vaniljeis eller pisket krem.

Denne desserten kan gjerne lages i en grill med lokk. Tiden vil variere noe med temperaturen på grillen, så prøv deg litt frem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 20.03.2023 10:21:48