Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbra- og kokosdessert

Rabarbra- og kokosdessert

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2,5 ss potetmel
  • 2 stk. egg
  • 1 dl melis
  • 4 ss smeltet smør
  • 4 dl kokosmasse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 441 kcal
Fett 26 g
Protein 5 g
Karbohydrater 44 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den sure, men gode rabarbraen har lange tradisjoner her i landet, og kan brukes på mange forskjellige måter. Dette er en god, gammel dessert som er vel verd å trekke frem fra glemselen. Kombinasjonen av kokos og rabarbra gir en deilig smak av sommer.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2,5 ss potetmel
  • 2 stk. egg
  • 1 dl melis
  • 4 ss smeltet smør
  • 4 dl kokosmasse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 441 kcal
Fett 26 g
Protein 5 g
Karbohydrater 44 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Denne desserten kan gjerne lages i en grill med lokk. Tiden vil variere noe med temperaturen på grillen, så prøv deg litt frem.

Server gjerne kokosdesserten lun med vaniljeis eller pisket krem.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB14 20.07.2025 14:24:52