Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2,5 ss potetmel
  • 2 stk. egg
  • 1 dl melis
  • 4 ss smeltet smør
  • 4 dl kokosmasse
Del

Rabarbra- og kokosdessert

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den sure, men gode rabarbraen har lange tradisjoner her i landet, og kan brukes på mange forskjellige måter. Dette er en god, gammel dessert som er vel verd å trekke frem fra glemselen. Kombinasjonen av kokos og rabarbra gir en deilig smak av sommer.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2,5 ss potetmel
  • 2 stk. egg
  • 1 dl melis
  • 4 ss smeltet smør
  • 4 dl kokosmasse

Slik gjør du

  1. Vask, skrell og kutt opp rabarbraen i 1/2 cm biter. Legg dem utover i en stor ildfast form eller i porsjonsformer. Bland sukker og potetmel, dryss det over rabarbraen.
  2. Pisk egg og melis til eggedosis. Bland smeltet smør og kokos. Hell kokosblandingen over i eggedosisen og rør forsiktig. Hell det over rabarbraen.
  3. Stek desserten ved 200 °C, på midterste rille, ca. 15-20 minutter til toppen er gyllen.

 Server gjerne kokosdesserten lun med vaniljeis eller pisket krem.

Denne desserten kan gjerne lages i en grill med lokk. Tiden vil variere noe med temperaturen på grillen, så prøv deg litt frem.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant