Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Wok med kylling og sursøt saus

Middag når det haster

Alle har det vel litt travelt innimellom, og enkelte dager blir det liten tid til middag før man skal ut av huset igjen. På slike dager kan det være godt å få tips til noe som er både raskt og samtidig litt enkelt.

Du er ikke alene om å ha liten tid til å lage middag. I nesten hvert femte hjem blir hverdagsmiddagen laget på under 20 minutter. Mest vanlig er det likevel å bruke en snau halvtime på middagslagingen. Seks prosent av oss lager ikke middag til hverdags i det hele tatt.

Rask og enkel omelett

Mange foreldre har svært liten tid fra de kommer hjem fra jobb til barna skal på aktiviteter. Med utålmodige og sultne barn griper mange til raske, men usunne løsninger. Men det er fullt mulig å lage god og sunn middag på under 20 minutter ved å gjøre de rette valgene. Noe av det kjappeste og enkleste man kan lage er omelett. Egg, vann, salt og pepper er alt man trenger, men omeletten kan fylles med alt mulig godt som ost, skinke og bacon. Tilbehøret kan varieres med for eksempel godt brød, stekte poteter eller rester av ris.

Tips til middager du kan lage med egg

Ta snarveier

Det er fornuftig å planlegge alle ukens middager og gjøre et par store innkjøp i stedet for mange små. Glem heller ikke å planlegge de travle dagene. Husk at det er lov å ta snarveier og bruke halvferdige produkter. Ofte kan man dessuten velge færre ingredienser enn originaloppskriften og likevel få et fullverdig måltid som smaker godt.

Raske og enkle kyllingretter

Lag variasjoner

En del hverdagsmat oppfattes som traust, uten mulighet for variasjon. Men er det likevel ikke. Eksempelvis kan svinekoteletter bli til thaimat, indisk mat eller bare skjæres i strimler og serveres i wok, suppe eller i et pitabrød med grønnsaker.

Velg sunnere

Problemet med mange lettvinte løsninger er gjerne at det fort kan bli litt usunt også. Derfor gjelder det å tenke litt over hva man velger. Bruk rene råvarer som egg, kyllingfilet, renskåret svinekjøtt eller biffkjøtt. Se også etter de magrere kjøttdeigene som inneholder under 10 prosent fett og som er nøkkelhullsmerket.

Rask og sunn hverdagsmat

Middagsmaten er det måltidet som bidrar til den aller største variasjonen i næringsstoffinntaket, og bør alltid inneholde protein fra kjøtt, fisk eller for eksempel egg for at du skal få i deg nok av riktig type protein. Det bør også være poteter, ris eller pasta til. Som tilbehør til omelett eller suppe kan man gjerne spise brød. Middagen bør dessuten inneholde kokte eller rå grønnsaker fordi dette er de beste kildene til vitaminer, mineralstoffer og antioksidanter.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 18.07.2024 15:19:38