Kyllingfilet med grønn nudelsalat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Nudler av grønnsaker lager du med en skarp kniv, ostehøvel eller et spesialredskap (spiralizer). Servert med kyllingfilet og en syrlig dressing blir det en enkel og kjapp hverdagsmiddag. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Seibiff med gulrot og stekt løk.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 ss margarin til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 2 stk grønn squash
  • 2 stk gulrot
  • 12 stk saft av sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 30 g kapers ( ca. 1/2 glass )
  • 12 potte frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.
  2. Kutt squash og gulrot til tynne «nudler» med ostehøvel og kniv eller annet redskap.
  3. Hell av væsken på kapersen, og bland dem inn i grønnsaksnudlene sammen med sitronsaft, olivenolje og hakket frisk basilikum. Smak til med litt salt og pepper.
  4. Legg opp på tallerken sammen med kyllingfilet. 
    Bland dressingen med nudlene rett før servering. Jo lenger det blir stående, jo mer væske vil grønnsakene avgi, og etter hvert blir de uten spenst.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.