Kyllingfilet med bønnesalat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Late sommerdager gir oss anledning til å grille hver eneste dag. Kyllingfilet er enkelt å tilberede og populært hos de fleste, og med en kjapp og enkel bønnesalat med paprika, kan du svinge opp med en deilig middag på kort tid.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 ss olje

Bønnesalat:

  • 250 g aspargesbønner
  • 2 stk rød paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 stilker frisk mynte
  • 150 g fetaost

Slik gjør du

  1. Pensle kyllingfiletene med olje og krydre lett med salt og pepper.
  2. Pensle grillristen med litt olje, og legg på filetene. Grill på middels varme i ca. 5 minutter på hver side og la kjøttet hvile litt før servering.
  3. Skjær av stilkfestet på aspargesbønnene og forvell dem raskt i lettsaltet vann. De kan eventuelt grilles raskt. Pass på at de ikke faller ned i glørne.
  4. Legg paprika på grillen og snu den slik at de blir grillet på alle kanter. Når skinnet er nesten svart og begynner å sprekke opp, er de ferdige. Legg dem til avkjøling, gjerne under et lokk eller klede (da løsner skinnet lettere) til de er kalde nok til å håndteres. Fjern skinnet, del dem i to, skrap ut kjernehuset og kutt dem i strimler.
Du kan også bruke hermetisert grillet paprika.
  1. Legg aspargesbønner og paprika i en skål sammen med rødvinseddik og olivenolje. Dryss smuldret fetaost og finstrimlet mynte på toppen og server.
Vil du redusere tilberedningstiden på kyllingfiletene, kan du dele dem på langs før du legger dem på grillen.

Ferskt brød smaker godt til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.