Vegetarisk thaigryte

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En vegetargryte med deilige asiatiske smaker! Rød curry, kokosmelk og lime vekker smaksløkene.  Linser, kikerter og gresskar gjør gryten mettende og god!

Ingredienser

  • 1 stk løk i båter
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 4 ss rød karripasta
  • 2 boks kokosmelk
  • 1 boks hermetisk cherrytomat (á 400 g)
  • 400 g gresskar i terninger
  • 2 boks hermetiske linser
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 stk grønn paprika
  • 4 stk vårløk
  • 1 ss sukker
  • skall av 1 stk lime
  • 12 bunt grovhakket frisk koriander

  • 300 g jasminris

Slik gjør du

1. Ha olje i en varm gryte. Fres løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett karripasta og fres videre i 1-2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg. Tilsett kokosmelk og hermetiske cherrytomater.

Det kan være stor forskjell på styrken av karripastaen. Tåler du ikke så sterk mat, kan det være lurt å tilsette litt karripasta først, og heller ha i mer etterhver om du ikke syns det ble stekt nok.

2. Ha i terninger av gresskar. Småkok gryten i 8-10 minutter.

Dersom du har tørket kaffirlimeblad kan du tilsette et par blader sammen med væsken.

3. Kok ris i en kjele med vann etter anvisning på pakken.

4. Åpne bokser med linser og kikerter. Hell dem over i en sikt, og skyll dem godt under kaldt vann. La vannet renne godt av og tilsett linser og kikerter i gryta. 

5. Rens paprika og vårløk, og skjær dem i biter. Ha paprika- og vårløkbiter i gryta sammen med sukker og limeskall. La gryta koke 2-3 minutter slik at alt blir gjennomvarmt. Smak til med soyasaus. 

Server den smakfulle gryta med ris og dryss over grovhakket koriander rett før servering. Sett gjerne litt chilipulver på bordet også. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.