Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Wok med chili og banan

Wok med chili og banan

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 2 stk. banan (gjerne umoden)
  • 1 stk. rød chili i tynne ringer
  • hakket 2 stk. vårløk
  • 0,5 dl cashewnøtter
  • 3 ss søt chilisaus
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 519 kcal
Fett 22 g
Protein 38 g
Karbohydrater 39 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å wokke er gøy - det går så fort! Og i en wokpanne kan du ha alt. Et par bananer fra fruktfatet gir både sødme og fylde til denne deilige retten.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 2 stk. banan (gjerne umoden)
  • 1 stk. rød chili i tynne ringer
  • hakket 2 stk. vårløk
  • 0,5 dl cashewnøtter
  • 3 ss søt chilisaus
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 519 kcal
Fett 22 g
Protein 38 g
Karbohydrater 39 g

Slik gjør du

  1. Varm en wokpanne eller stekepanne med høye kanter og ha i litt olje. Stek kjøtt og ingefær på høy varme til det begynner å bli gyllent. Legg det over på en tallerken.
  2. Skrell og del bananene på langs, og deretter i grove biter.
  3. Varm pannen på nytt med resten av oljen. Stek bananer, vårløk, chili og nøtter til bananene har fått fin farge. Vend forsiktig inn kjøttet sammen med chilisaus og smak til med litt soyasaus.

Server rykende varmt sammen med fullkornsris eller fullkornnudler og frisk koriander.

Vi har laget vår wokpanne fra bunnen, men kunne like gjerne brukt rester av kylling eller fisk, og noen av de litt slitne grønnsakene i grønnsaksskuffen. Men overmodne bananer egner seg dessverre ikke til steking i wok.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB15 02.11.2024 22:49:55