Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Wok med chili og banan
På tide å la barna lage middag? Denne oppskriften finner du også på MatStart. Besøk matstart.no

Wok med chili og banan

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 2 stk. banan (gjerne umoden)
  • 1 stk. rød chili i tynne ringer
  • hakket 2 stk. vårløk
  • 0,5 dl cashewnøtter
  • 3 ss søt chilisaus
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 452 kcal
Fett 22 g
Protein 37 g
Karbohydrater 27 g
Jern 2.58 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å wokke er gøy - det går så fort! Og i en wokpanne kan du ha alt. Et par bananer fra fruktfatet gir både sødme og fylde til denne deilige retten.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 2 stk. banan (gjerne umoden)
  • 1 stk. rød chili i tynne ringer
  • hakket 2 stk. vårløk
  • 0,5 dl cashewnøtter
  • 3 ss søt chilisaus
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 452 kcal
Fett 22 g
Protein 37 g
Karbohydrater 27 g
Jern 2.58 mg

Slik gjør du

  1. Varm en wokpanne eller stekepanne med høye kanter og ha i litt olje. Stek kjøtt og ingefær på høy varme til det begynner å bli gyllent. Legg det over på en tallerken.
  2. Skrell og del bananene på langs, og deretter i grove biter.
  3. Varm pannen på nytt med resten av oljen. Stek bananer, vårløk, chili og nøtter til bananene har fått fin farge. Vend forsiktig inn kjøttet sammen med chilisaus og smak til med litt soyasaus.

Server rykende varmt sammen med fullkornsris eller fullkornnudler og frisk koriander.

Vi har laget vår wokpanne fra bunnen, men kunne like gjerne brukt rester av kylling eller fisk, og noen av de litt slitne grønnsakene i grønnsaksskuffen. Men overmodne bananer egner seg dessverre ikke til steking i wok.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 22.07.2024 07:31:23