Wok med chili og banan

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Å wokke er gøy - det går så fort! Og i en wokpanne kan du ha alt. Et par bananer fra fruktfatet gir både sødme og fylde til denne deilige retten.

Ingredienser

  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 2 stk banan
  • 1 stk rød chili i tynne ringer
  • hakket 2 stk vårløk
  • ½ dl cashewnøtter
  • 3 ss søt chilisaus
  • ½ potte frisk koriander
Vis næringsinnhold
Energi
452kcal
Fett
22g
Protein
37g
Karbohydrater
27g
Jern
2.58mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær hver banan i to på langs og deretter i grove biter.
  2. Varm en wokpanne eller stekepanne med høye kanter og ha i litt olje. Stek kjøtt og ingefær på høy varme til det begynner å bli gyllent. Legg det over på en tallerken.
  3. Varm pannen på nytt med resten av oljen. Stek bananer, vårløk, chili og nøtter til bananene har fått fin farge. Vend forsiktig inn kjøttet sammen med chilisaus og smak til med litt soyasaus.

Server rykende varmt sammen med ris eller nudler og frisk koriander.

Vi har laget vår wokpanne fra bunnen, men kunne like gjerne brukt rester av kylling eller fisk, og noen av de litt slitne grønnsakene i grønnsaksskuffen. Men overmodne bananer egner seg dessverre ikke til steking i wok.

Har du små kokker i huset? La barna lage wok med chili og banan helt selv, på MatStart.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.