Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Vinter

Spis norsk mat om vinteren

Spiser du i sesong er det alltid noe å glede seg til. Her har vi plukket ut våre favoritter med norske råvarer som er tilgjengelig om vinteren, som gjør det lettere for deg å nyte råvarene når de er på sitt beste. 

Se etter Nyt Norge eller opprinnelsesland

Synes du det er vanskelig å finne norske råvarer i butikken? Se etter opprinnelsesmerking! Alt av frukt og grønt, kjøtt, fisk og honning har opprinnelsesmerking. Du kan også se etter merkeordninger som skal gjøre det enklere for forbrukere å finne norske råvarer, som Nyt Norge og Beskyttet geografisk betegnelse. 

En hyllest til norske rotgrønnsaker

En hyllest til norske rotgrønnsaker

Fargerike, sprø, mange er søte, fulle av næring, de lukter godt, smaker godt, bruk de til middag, eller kanskje dessert? Kok, bak, riv, grill, stek, fermenter eller knask dem rå.. 

.. de er virkelig roten til alt godt!