Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grilllet kongekrabbe

Grillet kongekrabbe

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kongekrabbe
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss friske urter , for eksempel estragon og persille
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1 stk. sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kongekrabbe, eller kamsjatkakrabbe, er en plagsom delikatesse som er i ferd med å spre seg langs kysten av Norge nordfra. Er du heldig, får du tak i ferske klør – de er fantastiske å legge på grillen!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kongekrabbe
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss friske urter , for eksempel estragon og persille
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Bruk en god saks og klipp over krabbebeina i leddet. Klipp deretter opp skallet på langs på begge sider, slik at krabbekjøttet kommer til syne.
  2. Krydre med litt salt og pepper. Bland sammen olje, urter, hvitløk og kajennepepper. Pensle krabbekjøttet med blandingen.
  3. Legg krabbebeina på varm grill og grill dem raskt på høy varme – de kan godt bli litt brent i skallet. Bruker du kokt krabbe, skal den ikke ligge for lenge, da blir den tørr. Grilltiden er avhengig av tykkelsen på beina.
  4. Pensle med olje én eller to ganger under grillingen.
  5. Legg krabbebeina over på en tallerken og skjær sitronen i båter.

Server med godt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 15.07.2024 03:53:32