Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
One pot gryte med kalkun

Ingredienser

  • 4 dl arborioris (risottoris) , eventuelt basmati
  • 400 g rester av rester av kalkun , eventuelt fersk kalkunfilet
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 boks kokosmelk (á 400 g)
  • ca. 8 dl hønsebuljong (vann og terninger) eller kyllingkraft
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. grønn squash
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 0,25 potte frisk koriander
Del

One pot med kalkun

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Alt i en gryte! En såkalt one pot er superenkel hverdagsmat. Her en variant med ris, kokosmelk, krydderier og rester av kalkun. En kalkungryte hele familien vil like!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 dl arborioris (risottoris) , eventuelt basmati
  • 400 g rester av rester av kalkun , eventuelt fersk kalkunfilet
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 boks kokosmelk (á 400 g)
  • ca. 8 dl hønsebuljong (vann og terninger) eller kyllingkraft
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. grønn squash
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 0,25 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Rens rester av kalkun fri for bein og skinn. Del kalkunkjøttet opp i strimler.
  2. Skyll risen godt i rennende kaldt vann, har du tid la den gjerne ligge i bløt 1-2 timer før du skal bruke den.  
  3. Rens hvitløk og løk, finhakk løken. Fres løken i en gryte med olje, ha i krydder og ris. Fres et par minutter til risen er blank og godt dekket med krydder og olje. 
  4. Spe med kokosmelk og kraft. Hold tilbake et par desiliter, du kan spe med etterhvert som gryten tykner. Sett på lokk. 
  5. Kok gryten i 20-30 minutter avhengig av ristype og anvisning på pakken. Spe eventuelt med mer kraft. 
  6. Rens gulrot, og kutt gulrot og squash i terninger. Når risen er så vidt mør, ha i grønnsakene og kalkunrestene. Ha også i revet ingefær, og smak eventuelt til med salt, pepper eller litt chilikrydder om du ønsker gryten sterkere. 

Server kalkungryten med frisk koriander og eventuelt godt brød. 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 24.03.2023 12:43:09