One pot med kalkun

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Alt i en gryte! En såkalt one pot er superenkel hverdagsmat. Her en variant med ris, kokosmelk, krydderier og rester av kalkun. En kalkungryte hele familien vil like!

Ingredienser

  • 4 dl risotto ris , eventuelt basmati
  • 400 g rester av kalkun , eventuelt 600 g kalkunfilet
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk løk
  • ½ ts røkt paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • ¼ ts malt kanel
  • 1 boks kokosmelk (á 400 g)
  • ca. 8 dl hønsebuljong (vann+ 2 terninger) eller kyllingkraft
  • 2 stk gulrot
  • ½ stk grønn squash
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • ¼ potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Rens rester av kalkun fri for bein og skinn. Del kalkunkjøttet opp i strimler.
  2. Skyll risen godt i rennende kaldt vann, har du tid la den gjerne ligge i bløt 1-2 timer før du skal bruke den.  
  3. Rens hvitløk og løk, finhakk løken. Fres løken i en gryte med olje, ha i krydder og ris. Fres et par minutter til risen er blank og godt dekket med krydder og olje. 
  4. Spe med kraft. Hold tilbake et par desiliter, du kan spe med etterhvert som gryten tykner. Sett på lokk. 
  5. Kok gryten i 20-30 minutter avhengig av ristype og anvisning på pakken. Spe eventuelt med mer kraft. 
  6. Rens gulrot, og kutt gulrot og squash i terninger. Når risen er så vidt mør, ha i grønnsakene og kalkunrestene. Ha også i revet ingefær, og smak eventuelt til med salt, pepper eller litt chilikrydder om du ønsker gryten sterkere. 

Server kalkungryten med frisk koriander og eventuelt godt brød. 

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.