Stuede grønnsaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Stuede grønnsaker er grønnsaker og saus i ett, og er nydelig tilbehør til alt fra varmrøkt makrell til stekte nakkekoteletter. Vi har bruk gulrot, sukkererter og sellerirot og fenikkel, men her r det rom for store variasjoner.

Ingredienser

  • 4 stk gulrot
  • 100 g sukkererter
  • 3 dl vann
  • ½ ts salt
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl matfløte

Slik gjør du

  1. Del gulrot, sellerirot og fenikkel i jevnstore biter. Del sukkererter i to på langs. 
  2. Smelt smør i en kjele og fres grønnsakene et par minutter.
  3. Dryss over hvetemel og rør godt. Spe med melk og kok opp mellom hver gang. Sausen skal ikke være for tykk. Smak til med muskat, salt og pepper.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.