Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krabbekaker med  urtedipp

Krabbekaker med urtedipp

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 12 krabbekaker

Krabbekaker:

  • 300 g melen potet
  • 300 g renset krabbekjøtt
  • 0,5 stk. egg
  • 0,5 dl potetmel
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • 0,5 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ts revet sitronskall

Urtedipp:

  • 100 g babyspinat
  • 100 g bladpersille
  • 30 g frisk dill eller mynte
  • 1 dl cashewnøtter
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl lettrømme
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss sitronsaft

Til panering og fritering:

  • 2 ss potetmel eller hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 stk. egg
  • 2,5 dl panko brødkrum
  • 0,5 l frityrolje

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige krabbekaker servert med en frisk urtedipp, inspirert av den virale «green goddess dressing». En nydelig kombo! Perfekt som en liten smårett eller på tapasbordet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 12 krabbekaker

Krabbekaker:

  • 300 g melen potet
  • 300 g renset krabbekjøtt
  • 0,5 stk. egg
  • 0,5 dl potetmel
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • 0,5 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 ts revet sitronskall

Urtedipp:

  • 100 g babyspinat
  • 100 g bladpersille
  • 30 g frisk dill eller mynte
  • 1 dl cashewnøtter
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl lettrømme
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss sitronsaft

Til panering og fritering:

  • 2 ss potetmel eller hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 stk. egg
  • 2,5 dl panko brødkrum
  • 0,5 l frityrolje

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Eksempler på melne potetsorter er Mandelpotet, Pimpernell, Kerrs Pink, Ringerikspotet og Gulløye.

Server krabbekakene lune med urtedipp. Ønsker du litt mer tilbehør kan du også serve litt moste erter eller en ertepuré til disse krabbekakene – enkelt og godt!

Krabbekaker med  urtedipp

På utkikk etter flere småretter? Sjekk ut tapassiden vår eller våre forslag til enkle forretter og bli inspirert!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

Sprøtt utenpå, mørt og juicy inni – skal du imponere eller trenger noe skikkelig kosemat, er det vel ingenting bedre enn en frityrstekt godbit? MatPrat-kokkene Anette og Cecilie gir deg de tipsene du trenger for å fikse teknikkene fritering og panering som en proff, og du kommer til å få lyst på noe du kanskje ikke har hørt om før – nemlig de japanske fristelsene tonkatsu og katsudon.

Podcast-episode: Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 11.12.2024 19:30:14